ENDELIG SEIER ❤

Sist oppdatert: 21. okt 2023 Skrevet av: elisabeth

 

Det var duket for årets viktigste kamp for Avaldsnes Toppfotball. Gjestene Arna Bjørnar lå 1 poeng foran oss på tabellen, og hadde dermed 9. plassen som gir kvalik. Med seier ville vi dermed passere dem på tabellen og klatre vekk fra direkte nedrykksplass. Premisset var dermed enkelt, kun seier var godt nok.

Det var et tent hjemmelag som gikk ut i 100, og etter knappe 10 minutter var det jubel på Skeie. Sandra Østenstad svinger inn et nydelig innlegg, og etter en litt svak klarering banker Ida Mortensen Natvik ballen hardt ned i hjørnet, en perfekt start på kampen.

Etter dette kommer Arna Bjørnar mer med i kampen, og de har spesielt en stor sjanse som Siri Ervik redder på mesterlig vis. Kampen roer seg litt ned, og når det nærmer seg pause får vi et frispark på midten. Etter litt klabb og babb er det Kaja Olsen som ofrer seg i duell med keeper, hun header ballen forbi, men blir bokset i hodet i duellen. Dommeren peker helt korrekt på straffemerket. Kristina Svandal gjør seg klar. Dessverre drar keeperen frem en god redning, men heldigvis er Svandal fremme på returen og triller inn 2-0, som også er resultatet til pause.

I 2. omgang har vi 2 gode muligheter til å avgjøre kampen, men dessverre har Arna Bjørnars keeper en veldig god dag på jobben. Når vi ikke makter å avgjøre kampen, er det typisk at gjestene scorer… Først etter 70 minutter, og når vi kjemper med nebb og klør for å holde resultatet får gjestene en straffe etter 82 minutt, og den går faktisk keeperen deres opp og banker i mål. 2-2, og skuffelsen er enkel å spore hos hjemmepublikum.

Heldigvis er dette en gjeng som hadde bestemt seg, og de gir naturligvis ikke opp. Susan Duah spilte en veldig bra kamp i midtforsvaret, og når vi får corner etter 90 minutter bestemmer hun seg for å krone det hele med en vakker flikk. 3-2 på overtid, og ville jubelscener på banen, benken og tribunen. En fantastisk følelse for alle med hjertet i Avaldsnes og fotballfamilien på Haugalandet generelt <3 Denne var viktig! Neste helg er det spillefri, og så venter Rosenborg på bortebane. Neste hjemmekamp er lørdag 11. november hjemme mot Røa, vi håper flest mulig kommer for å støtte jentene.