Enda en ny spiller til Avaldsnes!!

Sist oppdatert: 25. jan 2020 Skrevet av: admin

 

 Marthe Enlid var på hospitering hos Avaldsnes på samme tid for et år siden. Etter oppholdet dro hun tilbake til Trondheim og Byåsen og jobbet videre. Nå er stopperen tilbake – denne gang med signert kontrakt for Avaldsnes!

Marthe er en ung spiller med store ambisjoner. Hun er lærevillig og har et stort ønske om å nå toppen igjen. Da mener hun at Avaldsnes er rett plass å gå for henne på dette tidspunktet. – Det er en bra klubb med mange gode spillere og jeg tror jeg kan utvikle meg godt her. Trivdes godt da jeg var her i fjor.

Marthe har spilt Toppserie tidligere, men hun var ung spiller og ønsket å spille mer.
– Jeg har tidligere vært i Ørn, men gikk til Byåsen i 1.div da jeg var 17 år for å spille kamper. Det var nettopp da hun stiftet et godt bekjentskap til Avaldsnes (tidl. Trondheims Ørn) treneren Thomas Dahle. Han er også en grunn til at Marthe velger å komme til nettopp Avaldsnes.
– jeg kjenner Thomas fra tiden i Trondheims-Ørn og føler han har tro på meg og vet hva jeg kan.
Marthe fikk et kort opphold på Haugalandet i fjor for å få prøve tilværelsen og bli bedre kjent med klubben, trenere og organisasjon. – Jeg var her bare en liten uke i fjor, men fikk et veldig godt inntrykk av spillergruppa og opplegget rundt. Jeg ble tatt veldig godt imot og følte meg inkludert den tiden jeg var her.
Etter oppholdet tok hun med seg erfaringer tilbake til Trondheim hvor hun jobbet videre i Byåsen og jobbet i barnehage samtidig som hun tok studier for å bli barnehagelærer.
Marthe syntes det er litt skummelt men samtidig spennende å flytte til Haugalandet. Hun har bodd hjemme frem til nå, og forventer at ting blir annerledes nå. I Avaldsnes forventer hun at hun skal utvikle seg og komme godt inn i gruppen. Som en bonus ønsker hun å bruke tiden til å praktisere, og bli bedre, på å snakke engelsk. Med våre nye og eldre signeringer fra Australia, USA og Nigeria ligger forholdene tilrette for det.
Hun har også klare mål for fotballen – Mine mål er å bli en bedre fotballspiller og få jevnlig med spilletid i toppserien.
Enkelt blir det ikke, Marthe har så vidt hilst på og hatt noen veldig få økter med spillerne. – Jeg har ikke vært her så lenge men det er veldig greie jenter og gode fotballspillere.
Marthe har god kjennskap til fotballprofflivet – Jeg har spilt fotball fra jeg var 6 år, og har en fotballinteressert familie. Pappa har spilt på Rosenborg og tante på Trondheims-Ørn. De som har betydd mest for min utvikling har vært trenerne mine, og mamma og pappa som har hatt tro på meg og alltid vært med på kamper, cuper og treninger.
Og kanskje vil Marthe dermed føle seg «hjemme» i Avaldsnes som er profesjonell klubb, med store kontraster til Byåsen. – De største forskjellene vil nok være nivå på trening og opplegget rundt. Det vil naturlig nok være et mer profesjonelt opplegg og flere treninger.
Trener Thomas Dahle kjenner som nevnt godt til Marthe som spiller og person. -Marthe har jeg fulgt( og trent siden hun var Jr spiller i Ørn) hun er en meget andvendelig spiller som har en meget god fotballforståelse og blikk for spillet. Marthe er fysisk sterk, bra driv med ball og kan skape og utnytte overtall. Marthe har de siste årene skaffet seg solid erfaring i Byåsen i 1 div og vært en lederskikkelse der i de siste sesongene.
Thomas mener at Marthe har et stort potensial hvor hun fortsatt har mye å gå på. – Samtidig så mener jeg at vi skal klare å utvikle henne enda litt til og få ut enda mere av potensialet hennes! Marthe er en målbevisst og tøff jente som satser alt nå på å ta steget opp i Toppserien igjen.
Hun setter akkurat nå utdanningen litt på vent for å kunne gå all inn hos oss i Avaldsnes!
Klubb:
Trondheims Ørn A: 11 kamper – 3 mål (2014+15)
Trondheims ørn2: 14 kamper – 18 mål (2014+15)
Byåsen A (1 div.): 111 kamper – 37 mål (2015-19)
 
Landslag:
J17: 3 kamper – 3 mål (2014)
J19: 4 kamper – 0 mål (2015 +16)
 
Foto: Avaldsnes / Appex