En god start på sluttspillet

1-1 borte mot Kolbotn

Ida Mortensen Natvik med tre mål mot TIL 2020. (Foto: Beate Oma Dahle, NTB/Scanpix)

Sist oppdatert: 11. sep 2022 Skrevet av: norvald

Hun er bare 16 år og begynner å bli etablert som Toppseriespiller den unge Stordjenta Ida Natvik Mortensen. Lørdag scoret hun sitt 4. Toppseriemål da Avaldsnes spilte 1-1 borte mot Kolbotn i sluttspillets 1. runde. Et sterkt resultat mot en vanskelig og fysisk sterk motstander.

-Vi spilte en god bortekamp, jentene la ned en stor innsats, og taktisk traff vi godt med kampplanen, sier en meget godt fornøyd John Arne Riise etter kampen.

Og det har Riise all grunn til å være. Hjemmelaget styrte mye av spillet i 1. omgang, og skapte de fleste sjansene. Men bakerst stod tidligere Kolbotn keeper Siri Ervik og reddet det som kom fra gamle lagvenninner. Og omgangens største sjanse hadde vi, Ida Natvik blir spilt alene gjennom med Kolbotns keeper, men ballen treffer stolpen og ut. Der burde vi tatt ledelsen 1-0.

Andre omgang er knapt komt i gang da vi tar ledelsen 1-0. En god overgang ender med at Selma Løvås får to sjanser til å legge ballen inn i feltet, og på elegant vis setter ungjenta Ida Natvik ballen i en bue over alle og ned i det lengste hjørne. En flott scoring.

Avaldsnes la seg nå litt lavere på banen, og overlot det til vertskapet å styre kampen. Laget klarte ikke å skape all verden, men om lag 20 minutter før full tid får laget frispark like utenfor sekstenmeteren. Et frispark som skytes direkte i mål, og dermed 1-1. Så spørs det om scoringen skulle vært godkjent. I følge reglene skal motstanderne stå 1 meter fra muren, men her stiller en Kolbotn spiller seg i muren, dytter bort Cille Nilsen, og lager en luke i muren. Et smart trekk, men ikke tillatt i henhold til reglene. Men vi har et urutinert lag, det er slike ting de må lære av.

Kampen ebber ut på 1-1, Kolbotn gjorde noen halvhjertede forsøk på å få et seiersmål, men noen særlig stor trussel var det ikke. Alt i alt var nok hjemmelaget nærmest seieren, laget hadde flest sjanser, men også avaldsnes hadde noen gode overganger. En av disse endte med at Hanna Dahl fikk en god sjanse til å gi oss 2-1 ledelse, men Hanna skjøt rett på Kolbotn keeper.

Et poeng borte mot et av de antatt beste lagene i sluttspillet er absolutt en god start. Neste søndag møter vi Åsane på hjemmegraset. Vi ses da.