som endte godt tross tap

Hanna Dahl jakter poeng mot Lyn i Oslo lørdag (Foto: Mikal Lindøe)

Sist oppdatert: 14. nov 2021 Skrevet av: norvald

Bilde; Hanna Dahl med flott scoring – foto: Tormoad & Mikal Lindøe

Ikke uventet ble det spenning og dramatisk rundt siste serieomgang for oss som var involvert i nedrykksstrid i årets Toppserie. Det tok lang tid før det skjedde noe i kampen mot Stabæk, men etter 39 minutter sendte Hanna Dahl oss i Avaldsnes til himmels. En kjempescoring av Hanna som ga oss en fortjent ledelse mot vertskapet fra Bærum, og da var det ingen tvil om at plassen i divisjonen var bombesikker. Men så, et minutt på overtid før pausesignalet stod det 1-1 og vi var like langt. Melissa Bjånesøy fikk alt for enkelt headde inn 1-1. I kampen mellom Rosenborg og Lyn stod det 0-0 til pause. Og plassen var fortsatt i boks.

Andre omgang startet med at Rosenborg tok føringen mot Lyn, 1-0, og Lyn ligger godt plassert på kvalifiseringsplass. Men knappe ti minutter etter Rosborgs forventende  ledelse utlignet Lyn til 1-1 i Trondheim, og pulsen steg betraktelig. På Nadderud var det to lag som ikke tok noen sjanser, og ikke ville risikere alt for mye. Få og stort ufarlige sjanser foran begge mål. Men så, etter 74 minutter, er Selma Løvaas svært uheldig og klarer en ball rett i bena på Stabæks Thea Loennecken som enkelt kan sette inn 2-1 til de blå fra Stabæk. Og vipps, vi var på kvalifiseringsplass i årets Toppserie og det gjenstod 15 minutter av årets sesong. Men så, 9 minutter før full tid kommer det en reddende fot oppe i Trondheim. Julie Blakstad, dagens reddende Avaldsnes helt, gir Rosenborg ledelsen med 2-1, Blakstads andre scoring, og vi er tilbake på trygg plass. Og da Rosenborg øker til 3-1 noen minutter etter 2-1, ja da datt pulsen i Avaldsnes leiren nærmere hvilepuls. Noen få minutter, for etter 87 minutt i Trondheim reduserer Lyn til 3-2. Og på Nadderud klarer vi ikke å mobilisere en sluttspurt ser det ut som, og det kan se ut som om vi trenger all hjelp vi kan få av Rosenborg. Og etter 94 minutter er det over i Trondheim, Lyn maktet heller ikke å komme med en sluttspurt, og det ender 3-2. På Nadderud skal det spilles hele 8 ekstra minutter på grunn av mange bytter og skade på Robyn Decker.

Kaja Olsen gjorde en god kamp mot Stabæk i uvant possisjon

Og i slutten av kampen byttes kaptein Decker ut i sin siste fotballkamp på toppnivå. Til applaus fra lagkamerater på på og utenfor banen. Og trener Fosen kaster utpå det han har av spillere på benken i de siste minuttene, men uten resultat, det endrer med 2-1 tap. Et tap som fort er glemt i gleden av å slippe kvalifiseringskamper men heller kan ta ferie etter en tung og vanskelig sesong.

Oppsummert fra kampen på Nadderud, vi var best før hvilen og hadde fortjent ledelse til pause. Vertskapet var best etter pause i en jevn omgang. Kampen totalt sett jevn, og kunne tippet begge veier.

Gledelig var Kaja Olsen, 17 åringen har slitt med skader i høst og fikk tillit fra start i en uvant midtbanerolle. En rolle hun tok på straks arm. Framme jobbet og slet Kristina Svandal og Karina Sævik, men uten helt å lykkes. Bakover gir vi også kred til kaptein Decker og Hanna Dahl.

Og da er bare å se frem til neste kamp i Toppserien, 17. mars 2022, på ukjent bane.