Avaldsnes vinner fortjent 5-2 i åpningskampen

Avaldsnes - Lyn ender 5-2 og vi fikk se en maktdemonstrasjon fra de røde og hvite

Sist oppdatert: 05. jul 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

Avaldsnes stilte med et svært lokalt lag i årets sesongåpning i Toppserien. Utenom keeper Victoria Esson, Robyn Decker og Rasheedat Ajibade var Avaldsnes bestående av norske spillere. I tillegg fikk også Kristina Svandal være i startoppstillingen ettersom Anna Jøsendal ble spart for å ikke ta noen sjanser.

Den første perioden av kampen bar preg av seriestart og rufs i maskineriet. Avaldsnes rotet mye og fikk lite flyt i spillet. Lyn benyttet seg av feilene og straffet Avaldsnes med en scoring av Emma Godø i det 16. spilleminutt.

les mer under videointrvju med Thomas Dahle

Så begynner Avaldsnes å vise takter når Hanna Dahl i 29. minutt serverer en flott pasning oppover på banen til Elise Thorsnes som setter ballen kontant i mål. Nydelig! Avaldsnes tar så over litt etter litt. I det 43. minutt får Avaldsnes corner. Der rykker Rasheedat inn i feltet, går høyest opp av alle og stanger ballen i nærmeste! Avaldsnes opp til 2-1. Det er strålende stemning på Avaldsnes Idrettssenter!

Og ikke nok med det. Minuttet etter feiringen Får Nathalie Utvik lagt inn fra høyrekanten, ballen plukkes av Lyn keeper Mari Hasselknippe som ikke får helt tak på ballen og mister den. Der står Ylinn Tennebø og skyter ballen i mål. 0-1 snudd til 3-1 i første omgang!

Det er strenge retningslinjer som toppfotballen lever under. Det er derfor dessverre ikke åpen kiosk og publikum blir oppfordret om å sitte på setet sitt med trygg avstand . Det forteller noe om alvorligheten til krisen vi lever i i år. Lyn gjør også et bytte i pausen. Ut går Selma Hernes og inn kommer Cathinka Tandberg.

I starten av 2. Omgang er det Lyn som kommer raskest ut av startblokkene. I det 48. minutt får Lyn dødball. Lyn har er en høy spiller som også er sterk på hodespill i Trine Skjelstad Jensen. Dessverre mister Avaldsnes markeringen og stillingen står nå 3-2.

Etter å først ha blitt litt preget igjen, tar Avaldsnes over spillet. Triller ball og skaper mellomrom. Så får Elise ballen på høyrekant og går inn i 16 meter mot dødlinjen. En skulder mot skulder duell som den råsterke scoringsmaskinen vinner enkelt før hun slår inn mot Olaug Tvedten foran mål. 4-2 etter 58 minutter spilt.

Lyn foretar et dobbelbytte etter 58. Minutt, ut går Hedda Foslie og Una Søyland. Inn kommer Anna Aahjem og Sofie Tunes.

Så er scoringsmaskinen vår på plass igjen. Elise Thorsnes får ballen i beina, drar seg inn mot midten av 16 meter og lader skuddfoten. Ballen går lengst oppe i høyre kryss. 5-2 til Avaldsnes. Da går også Kristina Svaldal (debutant på lån fra Haugar) av banen. Inn kommer Maria Sørenes.

Etter dette er kampen mer eller mindre punktert og Avaldsnes har full kontroll på kampen. Begge lag gjør sine siste (av 5) bytter og får så rullering på større del av troppen.

Resultatet er et faktum, Avaldsnes åpner serien 2020 med seier, 3 poeng, toppen av serietabellen og +3 mål i målforskjell.

God dag på jobben – nå skal det feires og lades opp til neste serierunde – borte mot Kolbotn!

kampfakta:

kampstart: 13.10

tilskuere: 47

Avaldsnes:

Victoria Esson, Nathalie Utvik, Marthe Enlid, Robyn Decker, Hanna Dahl, Ylinn Tennebø, Andrea Norheim, Olaug Tvedten, Rasheedat Ajibade, Elise Thorsnes (82), Kristina Svandal (61)

innbyttere: Louise Högrell, Oda Arnesen (90), Maria Sørenes (61), Viktoria Sørensen (90), Sandra Østenstad (82), Trine Øritzland

Lyn

Mari Hasselknippe, Trine Jensen, Joanna Bækkelund, Emilie Bølviken, Iselin Olsen (69), Hedda Foslie (58), Camilla Lindberg, Anna Palm (69), Selma Hernes (46), Una Søyland (58), Emma Godø

innbyttere Kirvill Odden, Cathinka Tandberg (46), Sofie Tunes (58), Anna Aahjem (58), Kristin Haugstad (69), Emilie Closs (69)

16. min: 0-1 Emma Stølen Godø (Camilla Linberg)

29. min: 1-1 Elise Thorsnes

43. min: 2-1 Rasheedat Busayo Ajibade

45. min: 3-1 Ylinn Tennebø

48. min: 3-2 Trine Skjelstad Jensen (Iselin Sandnes Olsen)

56. min: 4-2 Olaug Tvedten

61. min: 5-2 Elise Thorsnes