Avaldsnes åpner Toppserien 2020 mot Lyn Fotball

200226 Andrea Norheim of Avaldsnes celebrates after scoring 1-2 during a pre-season friendly football match between Lyn and Avaldsnes on February 26, 2020 in La Manga. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Sist oppdatert: 03. jun 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaard

 

Spilleplanen offentliggjordes i dag, onsdag 3. juni klokken 12.00 for Toppseriekamper som er utsatt med bakgrunn i Covid-19.

Overaskende nok starter Avaldsnes med hjemmekamp mot Lyn som kommer på besøk fra hovedstaden 04/05.07.20 Helgen etter, 18-19.07.20 skal vi selv på reisefot når vi skal møte Kolbotn. 3 runde møter Avaldsnes Arna-Bjørnar som kommer fra Bergen.

Avaldsnes får også TV – kamper i år. I runde 4 spiller Avaldsnes på Intility mot VIF fredag 24. juli klokken 19.45 på NRK2.

I runde 5 blir hjemmekampen Avaldsnes – Sandviken sendt på NRK1 Søndag 2. august klokken 16.00. I tillegg blir Klepp – Avaldsnes sendt onsdag 26. august på NRK2 klokken 20.00.

Forventet flere nabooppgjør i starten

Som Eliteserien forventet vi å få nabooppgjørene mot Klepp, Arna-Bjørnar og Sandviken i starten for å begrense smittespredning. Det ville vært kjedelig å «bruke opp» disse oppgjørene når vi har størst sjanse for å flest mulig på stadion. Samtidig må vi tolke dette som at smittefaren er enda lavere, når man har mulighet til å velge bort dette verktøyet. Det ser vi selvfølgelig veldig positivt på.

LYN i serieåpning

Avaldsnes møtte Lyn sist på La Manga i februar. Da vant Avaldsnes kampen 2-1. Siden den gang har begge lag blitt bedre rustet til kamp, så dette blir spennende. Avaldsnes har fått tilbake flere spillere og fått inn noen nye. Vi hadde flere skadde spillere, og noen som ikke hadde møtt de andre på laget før. Samtidig har Lyn kunnet være uten permitteringer og har således trent samlet i en lengre periode som følge av at laget har minimalt med profesjonelle spillere. Avaldsnes har som kjent vært rammet av permitteringer over en lengre periode. Avaldsnes har likevel kommet godt i gang med fullkontaktstrening og begynner å komme godt på plass. Spillerne har hatt fokus på seg selv og fått trengt mye bra egentrening. Vi er klare til start, og sultne på poeng!

 

Spilleplan:

Runde 1: Avaldsnes – Lyn

Runde 2: Kolbotn – Klepp

Runde 3: Avaldsnes – Arna Bjørnar

Runde 4: Vålerenga – Avaldsnes (NRK)

Runde 5: Avaldsnes – Sandviken

Runde 6: Røa – Avaldsnes

Runde 7: Avaldsnes – LSK

Runde 8: Avaldsnes – RBK

Runde 9: Klepp – Avaldsnes

Runde 10: Avaldsnes – Røa

Runde 11: Arna Bjørnar – Avaldsnes

Runde 12: Avaldsnes – Vålerenga

Runde 13: Lyn – Avaldsnes

Runde 14: Avaldsnes – Kolbotn

Runde 15: LSK – Avaldsnes

Runde 16: RBK – Avaldsnes

Runde 17: Avaldsnes – Klepp

Runde 18: Sandviken – Avaldsnes