3-0 ble til 3-4 tap

Karina Sævik har åpnet scorings kontoen (foto Mikael og Torgeir Lindø)

Sist oppdatert: 10. okt 2021 Skrevet av: norvald

Bilde: Karina Sævik scoret og spilte en god kamp mot LSK – foto; Mikal Lindøe

Vi ledet 3-0, og hadde full kontroll, på medaljejagende LSK Kvinner i hangaren deres på Romerike når det var spilt 55 minutter. Men så reduserte vertene til 1-3, og når kampen var over var det LSK som kunne juble for seier og tre poeng, og fortsatt heng på sølvmedaljer i årets Toppserie.

Irene Dirdal scoret sitt første mål i Toppserien lørdag.

Etter en litt forsiktig åpning på kampen, der vi blant annet hadde gitt LSK en god scoringsmulighet, tok Avaldsnes jentene tak i bane spillet. Vi kom spilte oss frem til noen bra sjanser, og en stor sjanse ved Karina Sævik, i motsatt ende hadde Robyn Decker og hennes lagvenninner full kontroll. Og etter 36 minutter var det klart for 1-0. Etter flott spill, og en nydelig innlegg fra Hanna Dahl var Gio de Oliveira sterkest i kamp med LSK forsvar og bredsidet inn 1-0. Fire minutter etter var det klart for 2-0. Og det etter en flott enkeltmanns prestasjon av unge Irene Dirdal som plasserte ballen helt inne ved stolperoten bak landslagskeeper Fiskestrand i vertskapets mål. 2-0 til pause var ikke ufortjent. Hennes første mål i Toppserien (Rebecka Holum er tilkjent målet i media, men dette er altså helt feil).

Seks minutt etter pausehvilen stod det 3-0 på resultattavla. Karina Sævik plutselig alene foran mål etter et innlegg fra Hanna Dahl, og Karina hadde små problemer med å score sitt andre toppseriemål i år. Dessverre gikk det ikke mange minutter før LSK reduserte til 1-3, og derfra og ut mistet vi fullstendig kontroll på kampen. LSK fikk nytt håp om poeng, og vi ble for defensive, passive og sikkert litt engstelige for å tape poeng. Vertskapet presset på, anført av kaptein Emilie Haavi pøste de på med innlegg inn i boksen foran vårt mål. 2-3 kom etter 70 minutter, og med 20 minutter igjen trodde nok de fleste at mål nummer tre ville komme kjapt. Men først i det 88. minutt kom utligningen, og to minutter på overtid av tillagte 4 minutter kom LSK sitt seiersmål.

Og dermed endte det som så ut til å bli en jubeldag i en trist og grå lørdags kveld.

All honnørs til jentene som gjorde en meget gid kamp og kjempet det de kunne. Få, om noen, bortsett fra laget, hadde vel trodd at vi skulle ta med poeng hjem, men jentene hadde faktisk fortjent bedre. Kampen viste at vi kan spille jevnt med de fleste, selv med tre lokale tenåringer i startelleveren. Det gjør oss optimistisk på fremtiden.